Bouwbeveiliging

Van surveillance tot mobiele camera

Op de bouwplaats zijn diefstal en vandalisme aan de orde van de dag en vooral: de orde van de nacht. Er gaat jaarlijks veel geld verloren in de bouwsector. Bovenop de frustraties van gestolen materialen en gereedschappen levert het een achterstand op in werk.

Met veel indirecte schade als gevolg, van personeel dat niet verder kan maar wel betaald moet worden en onderaannemers die stilstaan, tot aan overschrijding van deadlines en opleverdata.

Bij ATN Beveiliging hebben we verschillende oplossingen voor het adequaat beveiligen van de bouwplaats. Met bouwsurveillance wordt de bouwplaats voortdurend in de gaten gehouden door een team van surveillanten. Een minder arbeidsintensieve en effectieve manier is beveiligen met interactieve camera’s volgens het principe van Beveiligen 2.0.

bouwbeveiliging_atn_beveiliging

Bouwsurveillance

Het principe van bouwsurveillance is eenvoudig: de werkzaamheden zijn klaar, de bouwplaats wordt afgesloten en vanaf dat moment komt op (on)regelmatige tijden een team surveillanten langs om de bouwplaats grondig te inspecteren.

Bij ATN Beveiliging worden surveillanten speciaal voor deze taak opgeleid. Een bouwplaats heeft namelijk een geheel eigen ‘infrastructuur’ en het is zaak dat surveillanten weten waar ze op moeten letten. Want er wordt van alles gestolen gereedschappen, materialen (koper) en zelfs complete hoogwerkers. Maar dan moet je als surveillant wel weten dat het er is. En waar het staat.

Onze surveillanten volgen een degelijke opleiding. Ze houden hun kennis bij via maandelijkse cursussen die ze verplicht volgen en worden getraind in het herkennen van bepaalde situaties.

Beveiligen 2.0

Ons unieke beveiligingssysteem Beveiligen 2.0 is er ook in een semi-permanente variant. Die is uitstekend geschikt voor bouwplaatsbeveiliging.

De camera is uitgerust met intelligente software, luidspreker en microfoon en is vanuit de videoalarmcentrale te bedienen. Wanneer de camera beweging detecteert, krijgt de alarmcentrale dat direct te zien. Vervolgens kan een eventuele verdachte worden toegesproken. De kans dat deze zijn actie voortzet is klein. Doet hij dat toch dan wordt de politie ingeschakeld – die aan een dergelijke melding voorrang verleend.

Van het systeem gaat een hoog-preventieve werking uit, waardoor veel bouwplaatsschade wordt voorkomen.