Beveiligen 2.0

Beveiligen met zeer hoge preventie

Beveiligen en toch voor de zoveelste keer een inbraak? Weer graffiti op de net geverfde witte muur? Ondanks alle voorzorgen schade aan de deur door een koevoet? Tijd voor maatregelen die de preventiegraad fors verhogen en het aantal alarmopvolgingen drastisch doen afnemen: beveiligen volgens Beveiligen 2.0.

Beveiligen 2.0 is interactief beveiligen, ontwikkeld door ATN Beveiliging. De beveiligingscamera is uitgerust met luidspreker en microfoon en aangesloten op het internet. Zijn er bewegingen dan detecteert de camera dat en gaat aan. De video-surveillant ziet door wie of wat de camera is aangegaan. Verdachte personen worden direct toegesproken.

Beveiligen 2.0 werkt hoog-preventief. Verdachten houden er niet van gestoord te worden of dat hun signalement wordt opgenomen.

Zo werkt beveiligen 2.0

Zo werkt Beveiligen 2.0 in 3 stappen:

Stap 1:

Iets of iemand gaat over de ingestelde virtuele lijn – rood op de afbeelding. Direct gaat in de alarmcentrale het beeldscherm aan. De beveiliger ziet meteen wat de beweging heeft veroorzaakt.

Stap 2:

Als het signalement is opgenomen, wordt verdachte gesommeerd de locatie te verlaten. In vrijwel alle gevallen wordt hieraan gehoor gegeven waardoor alarmopvolging niet nodig is.

Stap 3:

De enkele keer dat een verdachte niet vertrekt, wordt de politie ingeschakeld, die dan prompt komt.

Voordelen beveiligen 2.0

De voordelen van Beveiligen 2.0 in het kort:

Sterk preventief;
Forse daling van het aantal alarmopvolgingen;
Intelligente camera voor interactie met verdachte personen;
Er kan vanuit de video-alarmcentrale worden ingegrepen;
Camerabeelden worden verrijkt met geluid en spraak;
Politie veel sneller ter plaatse vanwege prioriteitsmelding;
Situatie ter plekke ook te bekijken via smartphone of tablet;
Sterke verbetering van uw nachtrust.