Camerasystemen

Beveiligen met zeer hoge preventie

Een camerasysteem doet wonderen bij het terugdringen van criminaliteit. Objecten, straten, stations of andere openbare ruimten: als er camera’s staan, nemen vandalisme en criminaliteit af, terwijl het algehele gevoel van veiligheid toeneemt.

In combinatie met een videoregistratiesysteem en een videoalarmcentrale, kan er op afstand worden geobserveerd, gealarmeerd en kunnen alarmopvolgingsdiensten worden geactiveerd. Op die manier is cameratoezicht een waardevolle aanvulling op een breder pakket veiligheidsmaatregelen.

Camera’s kunnen echter niet ongelimiteerd worden ingezet; dat tast de privacy te zeer aan. Hoe vaak? Waar? Welke camera? Daarop heeft ATN Beveiliging in elke situatie het juiste antwoord. Zodat mensen een groot gevoel van veiligheid hebben omdat ze gezien worden. Zonder het irritant te vinden dat ze worden bekeken.

camerasystemen_atn_beveiliging

Camerasystemen

Bij ATN werken we met verschillende camerasystemen. Welk systeem voor u ideaal is, hangt van een aantal factoren af. Hoe zijn de lichtomstandigheden ter plekke? Moet er direct en ter plaatse kunnen worden ingegrepen? Is een zeer hoge preventieve werking nodig?

 

Voor dat laatste zijn heeft ATN Beveiliging speciale IP camera’s met microfoon en luidspreker waarmee verdachte personen direct door de videomeldkamer op hun gedrag worden aangesproken: Beveiligen 2.0 .

Beeldopslag

ATN Beveiliging heeft een eigen videoalarmcentrale. Camerabeelden kunnen hier voortdurend worden vastgelegd en gedigitaliseerd. De videoalarmcentrale kan bij calamiteiten direct de politie waarschuwen op basis van de uitgekeken beelden.

Wanneer er een incident heeft plaatsgevonden, kunnen beelden achteraf worden uitgelezen. Ons videoregistratiesysteem legt videobeelden vast op een centrale server.

Camera’s

Conventionele camera
De oervorm van de camera, waarbij al dan niet analoog beelden worden opgenomen en weergegeven. Voor deze camera is altijd licht nodig, hoe gevoelig de camera ook is. In bepaalde omstandigheden werkt een dergelijke camera niet. Bijvoorbeeld bij slechte lichtomstandigheden, bij rookontwikkeling of wanneer er veel (kunstmatige) mist is.

Beelden van deze camera’s worden doorgezet naar de videomeldkamer. Wanneer er sprake is van een calamiteit, kunnen beelden later worden uitgekeken.

Thermische camera

Een thermische camera meet de verschillen in temperatuur en geeft dat visueel weer. Mensen, dieren objecten… alles heeft een eigen temperatuur. Voor een thermische camera maakt het geen verschil of het donker is of licht of dat er andere slecht zicht omstandigheden zijn.

Via een thermische camera zijn beweging goed te zien, mar het is niet mogelijk om er het gezicht van mensen mee te herkennen of een signalement mee op te nemen.

IP camera

IP camera’s werken via het internet. Eén kabeltje zorgt voor zowel de communicatie als de stroomtoevoer. Beelden worden direct gedigitaliseerd. Een ander groot voordeel van een IP camera is dat er tweeweg-communicatie kan plaatsvinden, zoals bij Beveiligen 2.0 van ATN. Die camera’s zijn uitgerust met microfoon en luidspreker waardoor er interactie plaats kan vinden met een eventuele verdachte.