In navolging op de camerabeveiliging van de volautomatische parkeergarage aan de Noordwal-Veenkade, volgt ATN beveiliging Palis® naar Koeweit. Sylvester Schipper, projectmanager Palis®: “We zijn ontzettend tevreden over onze samenwerking met ATN. Aangezien wij parkeergarages wereldwijd opleveren is het belangrijk dat je partners en onderaannemers hebt op wie je kan vertrouwen en bouwen. In Koeweit-stad gaan wij de grootste volautomatische parkeergarage ter wereld bouwen. We hebben ATN in navolging op Den Haag gevraagd offerte uit te brengen en hebben hier begin januari officieel opdracht voor gegeven. Met het geven van deze opdracht gaan we een langdurige samenwerking aan waarbij wij met ATN meerdere internationale projecten gaan vormgeven. “

 

Project Noordwal-Veenkade

 

Palis® is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van volautomatische parkeergarages. Ze zijn verantwoordelijk voor de bouw en inrichting van de volautomatische parkeergarage aan de Noordwal-Veenkade. De gemeente Den Haag heeft het gebied aan de Noordwal-Veenkade verbouwd waardoor er respectievelijk 60 parkeerplaatsen zijn verdwenen en in de toekomst, vanwege de herinrichting van het omliggende gebied, nog meer zullen verdwijnen.Om voor de bewoners voor voldoende parkeergelegenheid te zorgen heeft de gemeente ervoor gekozen, bij gebrek aan bovengrondse ruimte, deze ondergronds, onder de gracht aan te leggen.

 

Camera monitoring

 

Aangezien het gehele parkeerproces geautomatiseerd verloopt (de automobilist rijdt zijn auto de garage in en stapt uit, bewegingssensors meten of de auto daadwerkelijk leeg is en een transporter parkeert de auto ondergronds in) is het van groot belang dat bij het inrijden van de auto’s eventuele gebreken/schades worden vastgesteld en dat het gehele vervoerstraject van de auto’s wordt gemonitord. Deze monitoring wordt gedaan met behulp van camera’s. Remco Kruijt, beveiligingsadviseur ATN beveiliging: “Het bijzondere en leuke aan het project is dat de camera’s voor andere doeleinden worden gebruikt dan normaliter het geval is, namelijk het monitoren van de bedrijfsprocessen en het vaststellen van de reeds aanwezige schade en gebreken aan voertuigen.”

 

Project Koeweit-Stad

 

Kruijt: “Voor het merendeel gaan we in Koeweit-Stad dezelfde camera’s gebruiken als in Den Haag. In tegenstelling tot de twee transporters en transporterliften die ze in Den Haag hebben, hebben ze in Koeweit-Stad 14 liften en 14 transporters verdeeld over twee gescheiden systemen. In Den Haag hebben wij 16 camera’s geinstalleerd, in Koeweit-Stad worden dit er minimaal 52. De parkeergarage heeft ruimte voor ca. 2360 auto’s die over 14 verdiepingen automatisch worden geparkeerd. Op verzoek van Palis® is het totaal aantal camera’s verdeeld over twee gescheiden systemen. Dit om redundantie te kunnen waarborgen.”

 

Planning

 

Het project in Koeweit staat voor de eerste weken van maart gepland. Kruijt:“Alle door ons benodigde producten worden van tevoren overgevlogen naar Koeweit. De installatie zal uiteindelijk in het eerste deel van maart gaan plaatsvinden.” In navolging op Koeweit-Stad is ATN inmiddels ook benaderd om offerte uit te brengen voor een nieuw te bouwen volautomatische parkeergarage op het palmeiland van Dubai én het vernieuwen van een reeds bestaande camerainstallatie van een Palis®project in Den Haag.

 

Palis®

 

Palis® is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in het leveren van volautomatische parkeergarages. Eén van de meest bekende projecten van Palis® is de Autostadt Car Towers in Wolfsburg. Wilt u meer weten over Palis®? klik hier.