ATN Beveiliging: van installateur naar totaalaanbieder

woensdag, augustus 19th, 2015 admin

ATN Beveiliging is in 2002 opgericht als technisch installatiebedrijf. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de weinige beveiligingsbedrijven die haar relaties hét totale pakket aan beveiligingsdienstverlening kan bieden. “Door continu te denken vanuit de behoefte van onze klant en te blijven innoveren zijn wij gekomen op het punt waar wij nu zijn beland”, aldus Ronald Zoet, directeur ATN.

 

De beveiliging van een object begint vaak met de installatie van een beveiligingssysteem. Dit was in eerste instantie dan ook de uitgangssituatie van ATN. “Vanuit deze basis zijn wij verder gaan bouwen. Een eerste logische stap was het in het leven roepen van een eigen bewakingsdienst”. Deze kan, in navolging op meldingen van de beveiligingsinstallaties, opvolging geven aan alarmmeldingen.“Toch gaat ook hierbij de dienstverlening weer veel verder dan enkel alarmopvolging. We worden regelmatig benaderd voor het beveiligen van evenementen, zijn collectieve beveiliger op meerdere bedrijventerreinen en we hebben inmiddels een aantal grote opdrachtgevers waarvoor wij de objectbeveiliging verzorgen”. Eén van deze opdrachtgevers is het Stadshart in Amstelveen. Al ruim 10 jaar verzorgt ATN hier de beveiliging en is zij verantwoordelijk voor het leveren van de gastheren en vrouwen/beveiligers die de zorg dragen voor de veiligheid van het winkelcentrum.

 

Als logisch vervolg op alle ontwikkelingen in de camerabeveiliging en voor een effectievere inzet van de bewakingsdienst heeft ATN een eigen Video Alarm Centrale ingericht. Op deze manier kunnen ook de alarmmeldingen van de camerainstallaties direct worden geverifieerd. “Maximaal beveiligen. Door de inzet van intelligente camera’s wordt de surveillance dienst steeds meer en beter ingezet bij alarmmeldingen. ATN loopt hierin, mede dankzij onze 2.0-beveiligingsoplossing voorop.  Het scheelt nodeloze uitrukken en dat bespaart in de portemonnee van onze klant. Wij hebben er bewust voor gekozen een eigen Video Alarm Centrale op te richtten. Op deze manier blijven de communicatielijnen en werkprocessen zo kort, gestroomlijnd en effectief mogelijk”.

 

Bijkomend voordeel is eveneens dat relaties m.b.t. hun beveiliging maar één aanspreekpunt hebben. “In plaats van met drie verschillende partijen het contact en de bedrijfsprocessen op elkaar af te moeten stemmen doen wij dit intern. Omdat we dit voor een groot aantal van onze klanten al hebben gedaan hebben we inmiddels zo veel ervaring in de stroomlijning van deze processen dat dit vloeiend verloopt”.