Calamiteiten – hoe snel is er iemand ter plaatse

woensdag, januari 23rd, 2013 admin

calamiteitenBij calamiteiten draait het maar om één ding: hoe snel kunnen hulpdiensten ter plaatse zijn? Een alarmsysteem detecteert feilloos dat er iets mis is. Hoe lang duurt het vervolgens voordat er iemand ter plaatse is om te checken of er ook werkelijk iets mis is? Een korte uitleg. 

 

Snelheid hangt af van de meldkamer waarmee u werkt

 

Voor de meeste alarmsystemen zijn er twee opties waar de alarmmelding naar toe kan gaan.

 

In veel gevallen schakelt uw beveiligingsbedrijf de installatie door naar een algemene alarmcentrale. Hier zijn talloze alarmsystemen op aangesloten. Er komen meldingen binnen een veelheid aan bedrijven, vaak van over het hele land.

 

calamiteiten andere meldkamer

 

Als er een melding binnenkomt, dan wordt het betrokken beveiligingsbedrijf (meestal telefonisch) ingeseind. Het beveiligingsbedrijf komt vervolgens in actie, en gaat (soms met de eerste op de bellijst) polshoogte nemen en kijken wie of wat de alarmmelding heeft veroorzaakt. Is uw alarmsysteem uitgerust met camera’s, dan kunnen later eventuele beelden teruggezocht worden voor bewijslast of reconstructie.

 

Calamiteiten effectiever bestrijden via eigen meldkamer

 

Een snellere en effectievere manier om met calamiteiten om te gaan, is door een melding rechtstreeks bij het beveiligingsbedrijf binnen te laten komen. Dat kan uiteraard alleen als het beveiligingsbedrijf, zoals ATN Beveiliging, over een eigen (video)meldkamer beschikt.

 

Door zo’n direct melding kan er een stap in het proces overgeslagen worden.

 

calamiteiten eigen meldkamer

 

Hoe sneller er gereageerd wordt, hoe groter de kans dat de criminelen worden gepakt. Of de brand in de kiem gesmoord kan worden en schade zoveel mogelijk geminimaliseerd zal zijn. Eventuele beelden slaan we centraal bij ons op en kunnen later worden teruggezocht.

 

Nog sneller reageren: Interactief Beveiligen van ATN

 

Een nog snellere manier is onze interactieve manier van beveiligen: Beveiligen 2.0. Daarbij worden beelden van een camera live gevolgd. Deze interactieve manier van cameratoezicht en beveiligen helpt de preventie enorm te verhogen. Wanneer zich een verdachte situatie voordoet, wordt direct de politie ingeseind – die hier dan voorrang aan geeft.