Detectiepoort, helpt die tegen winkeldiefstal?

maandag, januari 14th, 2013 admin

detectiepoort winkeldiefstalDetectiepoorten, zijn die nodig? Om klanten binnen te krijgen, zet een winkelier de deuren van de winkel wagenwijd open. Zo komen ook ongewenste gasten binnen. Jaagt een detectiepoort klanten weg of juist winkeldieven? Een korte verkenning.  

Detectiepoortjes, zin en onzin

 

Detectiepoortjes helpen om winkeldiefstal tegen te gaan. Er gaat een waarschuwende werking van uit. Vooral gelegenheidsdiefstal neemt erdoor af.

De echt gehaaide jongens (en meisjes) weten er onderuit te komen, bijvoorbeeld met een portable undercover jammer.

Uw deuren staan helemaal open

Zo nodigt u passanten uit om uw winkel binnen te gaan en bij u inkopen te doen. Detectiepoortjes staan altijd bij de in- en/of uitgang van uw winkel.

Detectiepoortjes kunnen ook een verkeerd signaal geven naar klanten. Immers, die poortjes zijn nodig dus is het hier onveilig.

Welkom met detectiepoortjes

Verschillende fabrikanten hebben mooie oplossingen waar een hoes overheen geschoven kan worden.

De hoes kan voorzien worden van een vriendelijke kleur en bijvoorbeeld uw logo of een reclameboodschap. Dan schrikt zo’n poortje klanten niet af terwijl er toch een waarschuwing van uit gaat.

Hoe werkt een detectiepoort?

detectiepoort chipArtikelen worden voorzien van een beveiliging die bij de kassa wordt verwijderd. Gebeurt dat niet en gaat het artikel door de detectiepoortjes, dan gaat het alarm af.

En dan? Steeds vaker zien we dat niemand op zo’n alarm reageert. De winkelier is te druk. Omstanders durven niet. En soms gaat het alarm af op iets anders. Het goed afhandelen van meldingen is nodig om waarde van detectiepoorten te hebben.

Een winkelsurveillant levert hier waarde op. Integriteit, doortastendheid en klantvriendelijkheid zijn de basisvaardigheden van een goede surveillant.