Heterdaadkracht vergroten met Live View

donderdag, mei 21st, 2015 admin

Het merendeel van de camera’s die zijn aangesloten op onze Particuliere Alarm Centrale (PAC), kunnen door de politie worden gebruikt voor Live View. Wat is Live View en hoe gaat dit in zijn werk?

 

Eén van onze centralisten krijgt een melding binnen en schakelt naar het desbetreffende pand. Op zijn beeldscherm ziet hij twee mannen die een hek openbreken. Eén van beide mannen slaat een ruit in, om vervolgens het kantorenpand te betreden…

Wat is Live View?

Wat is Live View?
Wanneer centralisten een strafbaar feit waarnemen wordt volgens de standaard procedure de politiemeldkamer op de hoogte gebracht van de actuele situatie. Om de samenwerking en informatievoorziening tussen beveiliging en politie nog vloeiender te laten verlopen is Live View in het leven geroepen. In navolging op de melding worden, bij het constateren van een strafbaar feit, rechtstreeks de beelden doorgezet naar de politiemeldkamer.

Snelle en adequate reactie

Doordat de politie zicht heeft op wat zich daadwerkelijk afspeelt kan zij direct actie ondernemen en wordt de heterdaadkracht vergroot. Dankzij de live beelden heeft zij informatie over o.a. het aantal daders, waar deze zich bevinden, wat deze doen, of er mogelijk wapens in het spel zijn en of er nog andere mensen in het pand aanwezig zijn. Allemaal belangrijke informatie die bepalend is voor het optimaal handelen van de politie.

 

Gedurende de melding blijft er continu contact tussen onze centralist en de politiecentralist. Indien nodig kunnen op deze manier direct aanvullende gegevens worden verstrekt zoals een plattegrond én kunnen eventueel camera’s worden bijgedraaid/in- en uitgezoomd.

Hoe weet ik of mijn camera is geschikt voor Live View?

Hoe weet ik of mijn camera is geschikt voor Live View?
Camera’s moeten, om aan de eisen van de politie te voldoen, waarnemings- en overzichtsbeelden kunnen maken. De camera’s moeten zijn aangesloten op een particuliere alarm centrale. Wilt u weten of uw camera installatie geschikt is voor Live View? Neem dan contact op met één van onze beveiligingsadviseurs via 0252 527666. Voor meer informatie over Live View klikt u hier.