Interactief beveiligen voor bijna 100% preventie

vrijdag, november 16th, 2012 admin

beveiligen interactiefInteractief beveiligen, hoe werkt dat nu precies? ATN Beveiliging heeft een methode ontwikkeld waarbij via een interactieve camera eventuele verdachten direct toegesproken kunnen worden, terwijl ze hun actie aan het voorbereiden zijn. Beveiliging anno nu. Zo werkt het in een paar stappen:

 

Beveiligen installeren camera

Installatie

 

De beveiligingscamera of
-camera’s worden met onze eigen hoogwerker op een onbereikbare plaats bevestigd.

 

Beveiligen aansluiten internet

 

Internetverbinding

 

De camera wordt aangesloten op het internet voor zowel voeding als dataverzending.

 

Beveiligen videoalarmcentrale

 

Het werkt!

 

De videoalarmcentrale pikt vervolgens het signaal op. Alles werkt.

 

Beveiligen detectie camera instellen

 

Verdachte beweging

 

signalement verdachte opnemenBeveiligen is het direct toespreken van verdachten

 

Wanneer er een verdachte beweging is geweest, zoekt de videobewaker naar wie of wat die beweging heeft veroorzaakt. Is dat een persoon dan wordt direct een signalement opgenomen.

 

beveiligen surveillant spreekt verdachte toe
Als het signalement is opgenomen, wordt de verdachte toegesproken en gesommeerd zijn actie te staken. Wanneer de verdachte (of verdachten) zijn actie niet staakt kan direct de politie worden ingeschakeld. Die geeft daar dan voorrang aan omdat er al een misdrijf is geconstateerd.

 

Zo ver komt het meestal niet. In vrijwel alle gevallen staken verdachten hun actie en gaan er vandoor. Da’s een groot verschil met een ‘regulier’ alarmsysteem. Daarbij moet eerst alarmopvolging plaatsvinden om te zien wat er is gebeurd. Pas daarna kan eventueel de politie worden ingeschakeld.

 

Beveiligen oppakken verdachten

 

Beveiligen oppakken verdachten

 

Deze interactieve manier van beveiligen heet Beveiligen 2.0. U kunt hier de film bekijken die er bij hoort. U ziet er precies wat de verschillende stappen zijn in het proces.