Vaak worden private parkeergarages, bijvoorbeeld die van kantoorpanden, alleen gebruikt gedurende bepaalde uren van de dag en staan ze de rest van de tijd leeg. Tom Buchmann, mede oprichter van ParkBee, zag mogelijkheden in de leegstand: “In many cities where it’s difficult to park, there aren’t necessary insufficient parking spots, the problem is that many parking locations aren’t open to the public. For example an office building with a parking garage for their employees. At night and in the weekends these garages are empty. ParkBee has developed smart technology and an online platform to safely and flexible open up these garages to the public.”

 

Door de eigenaren van deze centraal gelegen (afgesloten) garages wordt op de door hun aangegeven tijden eenvoudig inkomsten uit hun leegstaande parkeerplaats gegenereerd. Door de gebruikers van de parkeer-app centraal gelegen en goedkope parkeerplaatsen aan te bieden wordt de leegstand snel verholpen.

Technische kennis

“We merken dat het concept aanslaat. We hebben momenteel garages in o.a. Amsterdam (4x), Breda, Den Haag (2x), Eindhoven, Helmond, Rotterdam (5x) en Utrecht. Voor de aankomende maand staan er weer een aantal nieuw te integreren garages op de planning,” aldus Pepijn Beijen, accountmanager van ParkBee. Waar ATN normaal zorg draagt voor de totale levering van bijvoorbeeld een camerainstallatie of een toegangscontrolesysteem, draagt ParkBee zorg voor haar eigen apparatuur. “We hebben een installatie laten ontwikkelen die enkel wordt gebruikt door ParkBee. Voordelig aan deze apparatuur is dat het voor vrijwel elke locatie hetzelfde is en dat deze is gekoppeld via een online platform binnen de parkeer-app. Waar we tegen aan liepen was alleen dat wij niet de technische kennis en tijd hebben om de apparatuur zelf te installeren.”

ATN als huisinstallateur

Via, via raakte Tom Buchmann in contact met ATN en besloot hij de installatie van de apparatuur uit handen te geven en onder te brengen bij ATN:

 

Wij leveren de apparatuur en software en ATN draagt zorg voor de installatie. Een gebruiksvriendelijkere oplossing konden wij eigenlijk niet bedenken. Doordat ATN gewoon veel technische kennis in huis heeft verlopen alle installaties soepel en hoeven wij ons daar geen zorgen om te maken. Dat ontlast en ontzorgt ons gigantisch.”

Onze gebruikers checken op een locatie in en kunnen vervolgens via hun mobiel zorgen dat de slagboom of toegangsdeur opengaat. Wanneer dit niet lukt of men heeft vragen is het van belang dat zij terecht kunnen bij een servicedesk. Het fulltime bemannen van een eigen servicedesk is momenteel voor ons nog niet rendabel. Aangezien ATN een eigen hoogwaardige servicecentrale heeft hebben wij gevraagd of wij onze servicedesk bij hun kunnen onderbrengen.”
Contact

Contact
Wilt u weten wat ATN voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met ATN via 0252 527 666. Meer informatie, uw parkeergarage aanmelden of zelf gebruik maken van ParkBee? Kijk dan op www.parkbee.nl.