Afgelopen maand was een Nederlandse profvoetballer slachtoffer van een brutale roof. Terwijl de voetballer voor werk in het buitenland verbleef, poseerden drie gemaskerde mannen met opgestoken middelvingers voor de in zijn woning aanwezige camera’s om vervolgens zijn huis te doorzoeken en met een behoorlijke waarde aan persoonlijke eigendommen de woning te verlaten. Het zien van de beelden en foto’s wekt bij een ieder walging en boezemt angst in: had dit voorkomen kunnen worden? Ronald Zoet, Directeur ATN: “Het is frustrerend. De hele roof had eenvoudig voorkomen kunnen worden. Wanneer de camera’s waren aangesloten op een Video Alarm Centrale waren de daders op heterdaad gepakt en hadden ze nu nog vastgezeten”.

 

Alarmverificatie

 

Niets is frustrerender dan wanneer je huis voorzien is van goede beveiliging, maar deze passief is. In tegenstelling tot het ‘lijdzaam’ achteraf beelden uitkijken kun je ook actief participeren en reageren op beelden. Zoet: “Door je camera’s aan te sluiten op een Video Alarm Centrale wordt bij de eerste de beste waarneming van beweging door één van de camera’s een alarmmelding verstuurt naar de Video Alarm Centrale. Hier is 24/7 iemand aanwezig die de alarmmelding direct verifieert en actie onderneemt.” Doordat de beelden ‘live’ worden uitgekeken kan een inbraak eenvoudig worden voorkomen. “Je minimaliseert de kans op een inbraak en maximaliseert de kans op heterdaad. In het geval van de voetballer was de inbraak er niet mee voorkomen. De daders waren wel op heterdaad gepakt en hadden nu nog vastgezeten”.

 

Heterdaad

 

Dat aansluiting op een Video Alarm Centrale zinvol is, is in het verleden herhaaldelijk gebleken. Afgelopen november werden bij een bedrijf in Zaandam nog twee inbrekers aangehouden. “Doordat er bij een alarmmelding direct live-verbinding met de locatie is én er direct actie wordt ondernomen is de heterdaadkracht erg groot“. Wanneer centralisten van de Video Alarm Centrale strafbare feiten waarnemen dan wordt, volgens de standaard procedure, de politiemeldkamer op de hoogte gebracht van de actuele situatie. Via ‘Live View‘ een platform wat de informatievoorziening tussen beveiliging en politie vloeiend laat verlopen, kan de politie direct meekijken met de beelden en heeft ze alle informatie die zij nodig heeft om optimaal te kunnen handelen.

 

Meer dan welkom

 

ATN beveiliging helpt u graag bij het voorkomen van inbraak en vandalisme. Meer weten over de mogelijkheden betreffende camerabeveiliging en aansluiting op onze Video Alarm Centrale? Of wilt u vrijblijvend een afspraak met één van onze beveiligingsadviseurs om uw veiligheidssituatie op locatie door te nemen? Neem contact op met ATN beveiliging via 0252 527 666 of vul hier het contactformulier in.