Winkeldiefstal, van kwaad tot erger(nis)

donderdag, januari 10th, 2013 admin

winkelbeveiliging atn beveiligingWinkeldiefstal… Als u toevallig een winkel heeft, weet u hoe irritant het is. U neemt maatregelen, de winkeldiefstal blijft, nog meer maatregelen, nog meer en ineens…

DE KLANTEN BLIJVEN WEG! Ai.

 

Winkeldiefstal, klantvriendelijkheid en beveiliging

 

Hoe je het ook wendt of keert: winkeldiefstal is heel vervelend. Het kost veel geld, en klanten voelen zich onveilig. Als ondernemer word je daar wel eens moe van.

 

Daarom neemt u maatregelen. Er komen bordjes op de deur te hangen dat er wordt afgerekend met winkeldieven. Er komen camera’s en mededelingen dat klanten gefilmd worden. Er komen toegangspoortjes en controlehekjes. De duurdere
artikelen verdwijnen achter slot en grendel. U huurt bewakers in.

 

Vinden uw klanten dat nog leuk? Of voelen ze zich door al die maatregelen onveilig? (Die maatregelen zijn er immers niet voor niets.)

winkeldiefstal sticker

Er is een verhouding tussen de maatregelen die u neemt en de klantvriendelijkheid.

 

 

Een handige checklist

Er wordt veel geschreven over winkeldiefstal en het voorkomen ervan. Deze praktische checklist helpt u om een goed beeld te krijgen.

Hoe je klandizie behoudt

 

Er zijn tal van maatregelen die winkeldieven op afstand houden maar uw klanten geen schrik aanjagen. We geven daar graag een voorbeeld van: een winkelsurveillant. Daarmee bedoelen we niet een Oezbeekse klerenkast maar iemand die servicegericht en behulpzaam is, die vragen beantwoordt en snapt wat gastvrijheid is.

Een goede winkelsurveillant is er zonder al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Een goede surveillant helpt het winkelend publiek en treedt corrigerend op als daar aanleiding voor is.

 

Wanneer u nu een winkel hebt binnen een winkelcentrum of in een straat gevestigd bent met andere winkeliers, dan kunt u er voor kiezen gezamenlijk een beveiliger in te schakelen. Dat scheelt uiteraard in de kosten.

 

Waar vindt u een goede winkelsurveillant?

Bij ATN Beveiliging. We selecteren onze surveillanten aan de hand van strenge criteria. We hanteren een nauwkeurige profielschets en alleen wie daar in past, komt ervoor in aanmerking. Geselecteerden worden intensief opgeleid en vervolgens maandelijks getraind.

Uiteraard hebben we regelmatig overleg en evaluaties met onze opdrachtgevers. Dat is nodig omdat iedere situatie en locatie anders is.

Wanneer u meer wilt weten over winkelbeveiliging met behoud van klanten of over het inhuren van een winkelsurveillant, bel dan met ATN Beveiliging: 0252-527 666.