Winkelsurveillant, waar moet die aan voldoen?

maandag, januari 14th, 2013 admin

winkelsurveillantEen winkelsurveillant, is die nou echt nodig voor mijn winkel? Dat is niet zomaar te beantwoorden. Voor winkelbeveiliging gelden twee criteria: de eisen van de verzekering en uw eigen wensen.

Een winkelsurveillant kan een goede aanvulling zijn op andere maatregelen. 

Winkelsurveillant, toegevoegde waarde op de winkelvloer

 

Wat voor maatregelen u ook neemt, er zullen altijd lekken en gaatjes blijven. Ontevreden klanten kunnen agressief worden. En de aanwezigheid van cash brengt het risico van overvallen met zich mee. Winkeldieven hebben slimme trucjes om voorbij de detectiepoort te komen. Nietsvermoedende klanten worden geconfronteerd met een snoeihard alarm en blijven aan de grond genageld staan.

Het getuigt van klantvriendelijkheid (en is zelfs goed voor de klandizie) als u daar goede oplossingen voor heeft en er adequaat op reageert.

Een goede winkelsurveillant is erop getraind in zulke situaties handelend op te treden. Streng tegen winkeldieven en agressieve klanten. En behulpzaam en integer naar welwillend winkelend publiek.

Bovendien werkt de aanwezigheid van een winkelsurveillant preventief.

Kenmerken winkelsurveillant

Een goede winkelsurveillant is integer, betrouwbaar en servicegericht. En treedt streng op tegen criminelen en vandalen.

Een goede winkelsurveillant opereert op de achtergrond. Op die manier zorgt hij (of zij)  dat een klant zich welkom voelt.

Wat gebeurt er als het alarm afgaat?

Degene die het alarm heeft veroorzaakt loopt heel snel door, of staat stil en zegt ‘ik weet van niks’. Maar wat er ook gebeurt, heel vaak wordt er door niemand op gereageerd. Het personeel is te druk, andere klanten durven niet of slaan er gewoon geen acht op.

Ook in zo’n geval bewijst de winkelsurveillant zijn waarde. Hij zal altijd direct handelen.

Zelf inhuren of met de winkeliersvereniging?

 

Een winkelsurveillant, u hikt misschien wat tegen de investeringskosten aan. Wanneer u met meerdere collega’s echter een surveillant zou inhuren, worden de kosten over de deelnemers gespreid.

Ook wanneer een surveillant niet voortdurend maar wel frequent bij u in de winkel is, is de preventieve werking enorm. Bovendien komen andere beveiligingsmaatregelen zoals detectiepoortjes veel beter tot hun recht, omdat er veel beter wordt gehandeld wanneer het alarm afgaat.

Waar vindt u goede winkelsurveillanten?

 

Bij ATN Beveiliging hanteren we voor winkelsurveillanten strenge selectiecriteria en een strak afgebakend profiel. Alleen mensen die daarin passen, komen in aanmerking om eerst intensief te worden opgeleid.

Wie eenmaal aan de slag gaat als winkelsurveillant wordt maandelijks getraind. Daarnaast vinden er frequent evaluaties plaats met opdrachtgevers en is er regelmatig overleg. Dat lijkt wellicht overbodig, maar iedere omgeving en situatieis nu eenmaal anders.

Meer weten over winkelsurveillanten? Bel met ATN Beveiliging: 0252-527 666.